Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Teherbeesés linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Teherbeesés képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: teherbeeses.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 80 db
 Terhes lehetek?

Terhes lehetek?

Kezdjük egy áttekintéssel, az alapoktól, avagy egy nő teherbeeséséhez - a spermának találkoznia kell egy petesejttel, majd azt megtermékenyítenie. Előbbiek egyesülésével egy új sejt jön létre, ami később osztódik és ebből lesz - normális esetben - 9 hónap múlva a kisbaba.

30 év felett csökken a termékenység

30 év felett csökken a termékenység

Egy újabb kutatás szerint a harminc év feletti nőknél már kevésbé hatékonyak a mesterséges megtermékenyítési technikák, mint a fiatalabb nők esetében. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy a kor előrehaladtával eleve csökken a nők termékenysége, a legújabb kutatások szerint ezt már mesterséges megtermékenyítéssel sem lehet kompenzálni.

5 tipp, ha a baba várat magára

5 tipp, ha a baba várat magára

Egyre több nőtől hallani manapság, hogy nem tud teherbe esni és gyakran két-három vagy akár több év után sem sikerül a terhesség. A tapasztalat az, hogy az orvosok nem szívesen ajánlanak természetes megoldást a termékenység növelésére, inkább a meddőségi központokba irányítják a párokat.

A férfiak fogamzásgátlása

A férfiak fogamzásgátlása

A belső fogamzásgátlás leghatásosabb módszere a nők hormonháztartásának befolyásolása a petesejt érés felfüggesztésével. A férfiak hímivarsejtjeinek hormonális úton történő hatástalanítása azonban mindeddig nem volt hatékony. Egy új kutatás eredményei szerint egy női nemi hormon, a progeszteron mutathatja meg az utat, hogy megtalálják a megoldást a férfiak megtermékenyítőképességének gátlására, vagyis a férfi fogamzásgátlásra.

A gyors teherbeesés titka

A gyors teherbeesés titka

A családalapítás gondolata minden párt lázba hoz, ezért szeretnék sürgetni a baba érkezését, azonban a természet nem mindig működik úgy, ahogyan azt elképzeljük. Viszont van néhány olyan dolog, ami meggyorsíthatja a teherbeesést, ezt összegyűjtöttük.

A jó spermaszám fontosabb, mint a karrier

A jó spermaszám fontosabb, mint a karrier

Egy friss kutatás eredménye szerint a férfiak számára a termékenység elsőrendű fontossággal bír, többre értékelik, mint a népszerűséget a hölgyek körében vagy a sikeres karriert. Nagy-Britanniában 3000 férfit kérdeztek meg az élet legfontosabb dolgairól egy kormánytámogatású jótékonysági szervezet, a National Gamete Donation Trust jóvoltából.

A késői gyermekvállalás

A késői gyermekvállalás

Statisztikai adatok alapján az ideális anyai életkornak a 20-29. év közötti időszakot tekintjük. Ilyenkor egyrészt a teherbeesés, másrészt a terhesség kiviselése lényegesen zökkenőmentesebb szokott lenni, mint 30-35 év feletti nők esetén.

A nyugodt lelkiállapot titka

A nyugodt lelkiállapot titka

6 éve kezdtem el teljesen a jóga tanulásának és tanításának szentelni az időmet. A jógagyakorlást még ma is sok téves elképzelés és előítélet övezi. Azok azonban, akik részt vesznek az első órán, általában kivétel nélkül csodálkozva mondják: 'Egészen másra számítottam, és köszönöm ezt az élményt!'

A peteérés befolyásolná vásárlási szokásainkat?

A peteérés befolyásolná vásárlási szokásainkat?

A Minnesota Carlson Egyetem kutatói szerint, peteérésük alatt a nők - bár nem tudatosan - de szexisebb ruhákat vesznek, hogy lenyűgözzék a férfiakat, no és persze rivális nőtársaikat. A termékenységük havi csúcsán lévő nőket tudatalattijuk olyan ruhák megvételére ösztönzi, amelyekkel lenyűgözhetik a férfiakat és az esetleges vetélytársakat - nyilatkozta Kristina Durante, a Carlson Egyetem munkatársa - ez is egyfajta verseny: aki kívánatosabb, az jobban kitűnik a tömegből.

Hirdetés
A szülés megindulásának jelei

A szülés megindulásának jelei

Ha azon aggódnál, hogy nem ismered fel a szülés megindulásának jeleit és gyermeked a lakásod és a kórház között félúton jön a világra, akkor meg kell, hogy nyugtassalak. A dolgok nem mennek ilyen gyorsan (elsőre).

A szülés utáni depresszió nem csak a nőket érinti

A szülés utáni depresszió nem csak a nőket érinti

Mostantól az is bizonyított, hogy a baba születése utáni erős hangulatingadozás minden tizedek 'kispapát' is érinti. Régebben a férfiaknak szinte alig volt közük a terhességhez, szüléshez vagy szoptatáshoz. A baba világra jöttéhez maguk részéről a gyermeknemzés örömteli aktusával járultak hozzá, s csak akkor kapcsolódtak be újra a gyereknevelésbe, amikor a pici járni kezdett, és esetleg a közös focizás szóba került...

A szülést megelőző lelkiállapot

A szülést megelőző lelkiállapot

A szülést közvetlenül megelőző hetek lelkiállapotát szülési start állapotnak, vagy szülési startszorongásnak is szokták nevezni. Ilyenkor már nagyon közel érzi magát a kismama a találkozáshoz, vágyott csemetéjéhez. Ez az új helyzet természetes, hogy félelmeket, szorongásokat válthat ki az emberből.

A terhesség jelei mások a tiniknél?

A terhesség jelei mások a tiniknél?

A legtöbb esetben sokáig még senki - beleértve magát a leendő anyát - sem tudja, hogy jön a baba. Hogyan lehetséges ez? Valóban más tünetekkel jelentkezik egy baba megfoganása a fiataloknál, mint a fejlett nőknél? Nos, következő cikkünkben erre keressük a választ.

A terhesség jelei, kimutatásának módja

A terhesség jelei, kimutatásának módja

A terhesség legfontosabb gyanújele a menstruáció elmaradása. Elvileg elfordulhat, hogy létrejött terhesség, de mellett rendszeres menstruációk jelentkeznek. Ilyenkor az egyéb gyanújelek alapján lehet és kell a terhesség tényét megerősíteni vagy kizárni. A menstruáció természetesen különféle betegségek miatt is elmaradhat vagy késhet.

Anyaság 40 év felett

Anyaság 40 év felett

Sikeres teherbeesés esetén a kor előrehaladtával a vetélés előfordulásának kockázata egyre nagyobb. Fontos kiemelni, hogy a korai vetélések viszonylag gyakran fordulnak elő fiatalabb életkorban is. A vetélés nagy lelki és testi megterhelést jelent a nő és a család számára egyaránt. A kor előrehaladtával a genetikai rendellenességek, ezen belül is a kromoszóma rendellenességek előfordulási gyakorisága egyre nagyobb, így a vetélések hátterében igen nagy számban ezek a kórokok állnak. Nagy számban a vetélések egyéb okokra (rendellenes méhűr, hormonális okok, immunológiai) vezethetők vissza.

Az első trimeszter

Az első trimeszter

Mik az első trimeszterben bekövetkező alapvető élettani változások és hogyan érintik ezek a kismamát? Milyen életmódbeli változtatások szükségesek a várandósság kezdeti időszakában? Mire érdemes figyelnie a párnak, hogy kapcsolatuk a terhesség alatt is harmónikus maradhasson? A terhesség első harmadának fontosabb eseményei

Babanetes kalkulátor

Babanetes kalkulátor

Szeretnéd megtudni, mikor van a legnagyobb esély arra, hogy kisbabátok legyen? Ovulációs kalkulátorunk segítségével két lépésből megtudhatod: csak add meg az utolsó menstruációid időpontjait, a ciklusod hosszát, a kalkulátor pedig kiszámolja, melyek a legtermékenyebb napjaid a következő ciklusodban.

Tuti menü