Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Teherbeesés 30. év felett képes leírás - Teherbeesés.tlap.hu
részletek »

Teherbeesés 30. év felett - Teherbeesés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teherbeeses.tlap.hu » Teherbeesés 30. év felett
Keresés
Találatok száma - 9 db
30 év felett csökken a termékenység

30 év felett csökken a termékenység

Egy újabb kutatás szerint a harminc év feletti nőknél már kevésbé hatékonyak a mesterséges megtermékenyítési technikák, mint a fiatalabb nők esetében. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy a kor előrehaladtával eleve csökken a nők termékenysége, a legújabb kutatások szerint ezt már mesterséges megtermékenyítéssel sem lehet kompenzálni.

A késői gyermekvállalás

A késői gyermekvállalás

Statisztikai adatok alapján az ideális anyai életkornak a 20-29. év közötti időszakot tekintjük. Ilyenkor egyrészt a teherbeesés, másrészt a terhesség kiviselése lényegesen zökkenőmentesebb szokott lenni, mint 30-35 év feletti nők esetén.

Anyaság 40 év felett

Anyaság 40 év felett

Sikeres teherbeesés esetén a kor előrehaladtával a vetélés előfordulásának kockázata egyre nagyobb. Fontos kiemelni, hogy a korai vetélések viszonylag gyakran fordulnak elő fiatalabb életkorban is. A vetélés nagy lelki és testi megterhelést jelent a nő és a család számára egyaránt. A kor előrehaladtával a genetikai rendellenességek, ezen belül is a kromoszóma rendellenességek előfordulási gyakorisága egyre nagyobb, így a vetélések hátterében igen nagy számban ezek a kórokok állnak. Nagy számban a vetélések egyéb okokra (rendellenes méhűr, hormonális okok, immunológiai) vezethetők vissza.

Beágyazódás folyamata

Beágyazódás folyamata

Lehetnek ráutaló jelek.:Az egyik je lehet, ha a beágyazódás során pecsételő vérzés lép fel, kb. 7-13 nappal az ovuláció után. Másik jel lehet, ha a hőmérsékleti görbe trifázisos, azaz három hőmérsékleti szint figyelhető meg. A hőmérséklet ebben az esetben nemcsak a tüszőrepedés után növekszik meg, hanem még egyszer, a beágyazódás után is feljebb emelkedik.

Életkor és termékenység

Életkor és termékenység

Napjainkban sok nő igyekszik kitolni a terhesség idejét, azonban a harmincas évek közepétől a fogamzóképesség jelentősen csökken. A termékenység szoros összefüggésben van a jövendőbeli anya életkorával, és ennek előrehaladtával egyre inkább mérséklődik a megtermékenyülés esélye.

Életkor és termékenység

Életkor és termékenység

Sokan úgy vélik, hogy gyermekvállalásra a harmincas életévek a legideálisabbak, több szempontból is. Általában ebben az életszakaszban már anyagilag és erkölcsileg is megfelelő háttérrel rendelkezik a párok többsége. A megteremtett létbiztonság és a megszerzett élettapasztalat megfelelő alapot biztosít az élet legnagyobb vállalkozásához; a gyermekvállaláshoz.

Első gyermek vállalása 40-50 év felett

Első gyermek vállalása 40-50 év felett

Negyven felett keveseknek adatik meg, hogy természetes úton essenek teherbe. Magyarországon ma még extrémnek tűnik, ha egy 50 év körüli nő szül. Az ő esetükben kiemelten fontos a biológiai alkalmasság kérdése. Speciális terhesgondozást kíván, és nagyobb szakmai felkészültséget igényel a szakorvosok részéről.

Gyereket vállalni 40 felett

Gyereket vállalni 40 felett

Egyre több magazin cikkezik a késői anyaságról és példálózik olyan sztárokkal, akik 40 éves korukon túl vállaltak gyereket. Nem felelőtlenség a nőket a halasztás felé befolyásolni, amikor a statisztikák azt mutatják, hogy 45 éves kor felett majdnem lehetetlen a gyermeknemzés? Egy kényes kérdésre keressük a választ.

Szülés 30 felett

Szülés 30 felett

A császármetszések arányának növekedése több országban azzal van összefüggésben, hogy a nők egyre későbbi életszakaszba tolják ki a gyermekvállalást - állítják brit kutatók. Laboratóriumi kísérletek azt igazolták, hogy az anya életkorának növekedésével párhuzamosan a méh izomzata egyre kevésbé képes a kontrakciókra. Ez lelassítja a szülés folyamatát, és így növeli a császármetszés esélyét.

Tuti menü