Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tudnivalók a peteérésről - teherbeesés képes leírás - Teherbeesés.tlap.hu
részletek »

Tudnivalók a peteérésről - teherbeesés - Teherbeesés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teherbeeses.tlap.hu » Tudnivalók a peteérésről - teherbeesés
Keresés
Találatok száma - 10 db
 Terhes lehetek?

Terhes lehetek?

Kezdjük egy áttekintéssel, az alapoktól, avagy egy nő teherbeeséséhez - a spermának találkoznia kell egy petesejttel, majd azt megtermékenyítenie. Előbbiek egyesülésével egy új sejt jön létre, ami később osztódik és ebből lesz - normális esetben - 9 hónap múlva a kisbaba.

A peteérés befolyásolná vásárlási szokásainkat?

A peteérés befolyásolná vásárlási szokásainkat?

A Minnesota Carlson Egyetem kutatói szerint, peteérésük alatt a nők - bár nem tudatosan - de szexisebb ruhákat vesznek, hogy lenyűgözzék a férfiakat, no és persze rivális nőtársaikat. A termékenységük havi csúcsán lévő nőket tudatalattijuk olyan ruhák megvételére ösztönzi, amelyekkel lenyűgözhetik a férfiakat és az esetleges vetélytársakat - nyilatkozta Kristina Durante, a Carlson Egyetem munkatársa - ez is egyfajta verseny: aki kívánatosabb, az jobban kitűnik a tömegből.

Mikor a legnagyobb a fogamzás esélye?

Mikor a legnagyobb a fogamzás esélye?

A fogantatás alfája és omegája a peteérés: muszáj, hogy a petesejt helyben legyen, és készen álljon arra, hogy megtermékenyüljön. A petefészekből kiszabadult sejtecske nagyjából egy napig él, ám a spermiumok 3-5 napig is megbújhatnak a hüvelyben, ugrásra készen, várva a peteérést - vagyis termékeny nap helyett inkább napokról kell beszélni. Elméletben könnyedén kiszámítható, a gyakorlatban kicsit bonyolultabb a jó időzítés, ám nem lehetetlen!

Ovuláció idején könnyebb nemi fertőzést elkapni

Ovuláció idején könnyebb nemi fertőzést elkapni

Egy új kutatás eredményei szerint nőknél az ovulációt megelőző időszakban az ösztradiol nemi hormon igen magas szintje miatt csökken az immunrendszer védekezőképessége, így szervezetük fogékonyabbá válhat a fertőzésekre. A Journal of Leukocyte Biology című szaklapban közzétett tanulmány szerint a nők peteérési ciklusa igen fontos szerepet játszik abban, hogy szervezetük mennyire fogékony a fertőzésekre.

Ovuláció vizsgálata méhnyakváladékkal

Ovuláció vizsgálata méhnyakváladékkal

A váladékunk mennyiségének és változásainak felismerése a termékenység megértésének a kulcsa, a hormonális aktivitás leghasznosabb mutatója. A legtermékenyebb váladékot, amely leginkább nyers tojásfehérjére hasonlít, a kiugróan magas ösztrogénszint stimulálja, és nemcsak azt jelzi, hogy hamarosan bekövetkezik az ovuláció, de egyben optimális környezetet és csatornát alkot a spermiumoknak, amelyen azok fölúszhatnak.

Ovulációs jelek és tünetek

Ovulációs jelek és tünetek

Ha szeretnél teherbe esni, esetleg már egy ideje próbálkoztok, nem csoda, ha csalódottságot érzel és esetleg össze is zavarodsz kicsit, ha késik a menstruációd, és ennek ellenére negatív lett a terhességi teszted. A legfontosabb dolog ilyenkor azt kideríteni, hogy a te esetedben mikor van az ovuláció időpontja.

PCOS

PCOS

A PCOS (policisztás ovárium szindróma) az egyik leggyakoribb oka a női meddőségnek. A nők tizedét (más statisztikák szerint 5%-át) érinti ez a betegség, de nagy részük nem tud róla. A PCO hátterében egy igen összetett anyagcsere-zavar áll. Amennyiben nem foglalkoznak vele, idősebb korban vérnyomás-problémákat, a vérkeringés zavaraokat, elhízást, magas koleszterinszintet és főleg másodlagos diabéteszt okozva.

Peteérés (ovuláció)

Peteérés (ovuláció)

Mi az ovuláció? Hogy is történik a petesejt kiszabadulása? Tudhatjuk-e, mikor van a peteérésünk? Mi történik a petesejttel az ovuláció után? Az oldalon ezekre a kérdésekre kaphat választ dr. Sápy Tamástól.

Termékeny női időszak

Termékeny női időszak

Tudtad, hogy minden nő petefészke születésekor már 250.000 éretlen petesejtet tartalmazó kis zsákocskákat, azaz tüszőt rejt magában? Minden egyes kis petesejt magában hordozza azt az eshetőséget, hogy ő lesz a megálmodott kisbaba. A megtermékenyítés folyamatában rendkívül fontos az időzítés, mind az évek számát, mind pedig a menstruációs ciklus napjait illetően.

Hirdetés
Termékenység és peteérés

Termékenység és peteérés

A legtöbb pár csak akkor szembesül a fogamzásképesség témakörével, amikor már gyermeket szeretnének. A fogamzásképesség eleinte alárendelt szerepet játszik, mivel a megbízható fogamzásgátlás iránti óhaj áll az első helyen. Alig van hát nő, aki ténylegesen ismeri a termékeny (fogamzásképes) napjait, vagy felfigyelt azokra a jelekre, amelyek a termékeny (fogamzásképes) ciklusszakaszt jellemzik, míg el nem fogja a gyermek utáni vágy.

Tuti menü